Wpis

środa, 21 marca 2012

SOS WŁOSKI

Na rozgrzany tłuszcz wrzucić drobno pokrojony boczek i lekko zrumienić. Dodać drobno pokrojony czosnek i cebulę, a gdy trochę zmiękną, dołożyć pomidory bez skórki i pestek. Wszystko wymieszać i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu aż pomidory zmiękną i częściowo rozgotują się. Sos przyprawić papryką i solą. Podawać z gorącym makaronem i startym serem.

składniki:

 

8 dag boczku,

2 ząbki czosnku,

1 cebula,

3 łyżki oliwy (może być inny tłuszcz),

4 średnie dojrzałe pomidor,

mielona papryka, sól.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
kuchnia-wloska
Czas publikacji:
środa, 21 marca 2012 12:00

Polecane wpisy