Wpis

¶roda, 21 marca 2012

Sos pomidorowy

Bardzo drobno pokrojon± cebulę podsmażyć bez rumienienia, następnie dodać przecier pomidorowy oraz rozmieszane z m±k± i poł±czone ze ¶mietan± mleko. Sos kilka minut pogotować i przyprawić do smaku cukrem, sol±, mielon± papryk±. Podawać do kasz, klusek, kopytek, ryb oraz kotletów mielonych z mięsa.

składniki:

 

mała cebula,

1 łyżka tłuszczu,

1 szklanka przecieru pomidorowego,

1 łyżka m±ki,

pół szklanki ¶mietany,

pół szklanki mleka,

pół łyżeczki cukru,

sól, odrobina mielonej papryki.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
kuchnia-wloska
Czas publikacji:
¶roda, 21 marca 2012 12:03

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • anytsujx napisał(a) komentarz datowany na 2013/01/28 12:56:26:

    Brzmi pysznie ...

Dodaj komentarz